Home Zeeland Goes Provincie tekent kavelruilovereenkomsten Sloeweg

Provincie tekent kavelruilovereenkomsten Sloeweg

Twintig partijen hebben, met inzet van het Kavelruilbureau Zeeland, overeenstemming bereikt over het ruilen van gronden voor de verbreding van de Sloeweg. Op 27 maart 2013 zijn hiervoor kavelruilovereenkomsten ondertekend op het provinciehuis. Gedeputeerde Van Beveren tekende namens de Provincie Zeeland.

De partijen bestaan uit grondeigenaren en overheden, waaronder Provincie, gemeente Borsele en Bureau Beheer Landbouwgronden. De overheden boden kavels aan om zo grond beschikbaar te krijgen voor de verbreding van de Sloeweg. Dit resulteerde in kavelruilovereenkomsten tussen alle partijen. Door goede samenwerking tussen Provincie, gemeente Borsele en Dienst Landelijk Gebied werd het ruilproces in korte tijd opgestart en afgerond.

Verbreding Sloeweg N62
De planning is dat begin 2014 wordt gestart met werkzaamheden om de Sloeweg te verbreden. De voorbereidingen zijn al in volle gang. De Sloeweg is onderdeel van de N62, een belangrijke verbindingsweg binnen Zeeland. De N62 loopt vanaf de A58 bij Goes tot de E34 (Expresweg) bij de Belgische grens. De Provincie verbreedt, in verband met de toenemende verkeersdrukte, de N62.

Op 5 september 2012 is het Kavelruilbureau Zeeland opgericht. Het bureau is een initiatief van Provincie Zeeland en heeft als doel kavelruil effectief en slagvaardig in te zetten als instrument om onder andere de agrarische structuur te verbeteren. Provincie Zeeland heeft Dienst Landelijk Gebied belast met de uitvoering van het Kavelruilbureau Zeeland. Bij het Kavelruilbureau Zeeland zijn diverse partijen betrokken: Provincie Zeeland, Dienst Landelijk Gebied, Kadaster, ZLTO, waterschap Scheldestromen, Rijkswaterstaat, diverse Zeeuwse gemeenten, Zeeuws Agrarisch Jongeren Kontakt (ZAJK) en Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (RVOB). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees  Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Laad meer Goes

Geef een reactie

Bekijk ook

Vlissingen – Twee slachtoffers naar ziekenhuis na verkeersongeval, bestuurder aangehouden

Twee inzittenden van een auto zijn dinsdagavond 13 februari gewond geraakt na een aanrijdi…