Home Utrecht Utrecht Stad Straatrover binnen enkele uren aangehouden

Straatrover binnen enkele uren aangehouden

Een 18-jarige verdachte is woensdagochtend in een woning in Hoograven aangehouden. Hij wordt verdacht van een straatroof gepleegd even na middernacht. Een passagier stapte uit een lijnbus in de omgeving van Taunus maar werd enkele honderden meters verderop aangevallen en beroofd. Agenten die na een 112 melding het slachtoffer aantroffen, stelden direct een onderzoek in. In de bewuste GVU bus werden de beelden uitgekeken. Hierop was de vermoedelijke dader te zien, die evenals het slachtoffer, op de bewuste halte uitstapte. Een agent die de beelden zag sloeg onmiddellijk aan op de verdachte en haalde uit de politiesystemen een overeenkomende foto van een 18-jarige Utrechter. Geen onbekende van de politie. In overleg met een officier van justitie werd rond 06.10 uur de woning van de verdachte aan Neijeveld Singel betreden. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld. De recherche heeft de straatroof in onderzoek. Het slachtoffer heeft enkele fikse klappen moeten incasseren en heeft aangifte gedaan.

Laad meer Utrecht Stad

Geef een antwoord

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…