Home Utrecht Utrecht Stad Drie verdachten aangehouden voor diefstal sieraden

Drie verdachten aangehouden voor diefstal sieraden

Maandagmiddag heeft de politie drie personen aangehouden omdat zij verdacht worden van het stelen van sieraden. De politie werd omstreeks 13.45 uur aangesproken door een vrouw die aangaf zojuist beroofd te zijn van haar sieraden. De 64-jarige vrouw uit Utrecht werd in de omgeving van Park Transwijk aangesproken door een drietal vermoedelijk Roemeense mensen. De mensen vroegen aan de vrouw de weg naar het ziekenhuis. Toen zij had uitgelegd hoe zij moesten lopen werd de vrouw vriendelijk bedankt. Het bedanken was zo uitbundig dat zij niet direct in de gaten had dat haar sieraden werden verwisseld voor nepsieraden.

Nadat de verdachten weggelopen waren kreeg het slachtoffer in de gaten wat haar was overkomen. Agenten gingen op zoek naar de verdachten. Op de Beneluxlaan zagen zij een auto staan waarvan het vermoeden bestond dat deze in gebruik was van de verdachten. Na enige tijd kwamen twee mannen en een vrouw naar de auto naar de auto lopen. Het drietal, twee mannen en vrouw allen 26 jaar en zonder vaste woon of verblijfplaats, werden aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten. Bij de vrouw werd tijdens het fouilleren een sok met meerdere gouden sieraden aangetroffen.

Uit onderzoek bleek verder dat een soortgelijke beroving in Breukelen had plaatsgevonden. De politie waarschuwt mensen op hun hoede te zijn voor dergelijke praktijken.

 

Laad meer Utrecht Stad

Geef een antwoord

Bekijk ook

Onderzoek naar schietincident vandaag verder

Gisteren, maandag 18 maart, was het ernstige schietincident in een tram aan het 24 Oktober…