Home Utrecht Nieuwegein Uitgebreid rechercheonderzoek naar dodelijke schietpartij op Apolloburg

Uitgebreid rechercheonderzoek naar dodelijke schietpartij op Apolloburg

De politie rukte maandagavond rond 22.00 uur uit na diverse 112-meldingen van buurtbewoners. Zij hadden bij de Apolloburg tientallen schoten gehoord.

Agenten troffen in een schuur aan de achterzijde van een woning aan Apolloburg een man aan die door vuurwapengeweld om het leven was gekomen. Het dodelijk slachtoffer is een 34-jarige man uit Nieuwegein. Een tweede man, 23-jaar en woonachtig in Utrecht, werd enkele tientallen meters verderop in de wijk aangetroffen. Deze man had een schotwond aan zijn arm en is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is geopereerd.

Omdat onduidelijk was wat zich heeft afgespeeld in- en rond de woning en het schuurtje en wie daar bij betrokken zijn, is de gewonde man in eerste instantie aangehouden. Inmiddels wordt deze man niet meer als verdachte aangemerkt en is hij formeel heengezonden.

Op basis van de eerste onderzoeksresultaten, lijkt het erop dat het schietincident gericht was op het dodelijk slachtoffer, die in het verleden met politie en justitie in aanraking is geweest. In het onderzoek wordt daarom ook rekening gehouden met een mogelijke afrekening in het criminele milieu.

Laad meer Nieuwegein

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwegein – Drugsdealer ramt politieauto bij vluchtpoging

Op 25 januari is een 19-jarige man uit Schijndel aangehouden die voor de politie probeerde…