Home Utrecht Amersfoort Gezocht – Gevonden munten na aanhouding

Gezocht – Gevonden munten na aanhouding

Een 86-jarige mevrouw uit Amersfoort werd op 4 juli 2023 slachtoffer van fraude. In het onderzoek naar de een verdachte, kwam een 31-jarige vrouw uit Almere in beeld. Bij haar aanhouding werd in de woning een muntverzameling aangetroffen, die wij graag terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar.

Uit onderzoek bleek dat er in het gehele land bankhelpdeskfraudes op dezelfde wijze plaatsvonden. In verschillende zaken konden zogenaamde koeriers/pinners aangehouden worden. Verder onderzoek leidde naar een vrouw die de diverse slachtoffers opbelde. Ten tijde van de aanhouding was de vrouw actief met het opbellen van slachtoffers. Bij de vrouw thuis in Almere werd een muntverzameling aangetroffen. Deze tonen wij, omdat wij het vermoeden hebben dat die niet van de vrouw is maar van diefstal afkomstig.

 

In oktober is er een verdachte aangehouden voor een oplichtingszaak in Eemnes. Toen zijn er diverse horloges aangetroffen die waarschijnlijk afkomstig zijn van diefstal. De politie wil ook graag deze sieraden teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…