Home Utrecht Amersfoort Amersfoort – Gezocht – Diefstal scooter – Driftakkerweg – Amersfoort

Amersfoort – Gezocht – Diefstal scooter – Driftakkerweg – Amersfoort

Woensdagavond 1 februari werd rond 21.50 uur een 18-jarige man uit Leusden mishandeld en beroofd van zijn Piaggio motorscooter (soortgelijke scooter zie je hiernaast) op de Driftakkerweg in Amersfoort. De dader was een inzittende van een auto. De auto lijkt op een zwarte Peugeot 107. De politie zoekt getuigen of mensen die meer over deze beroving weten. Ook zijn we nog steeds op zoek naar de groenkleurige Piaggio Skipper 125. Weet u meer?

Het slachtoffer ging tanken bij een tankstation bij het foodcourt aan de Wiekenweg. Toen hij omstreeks 21.45 uur wegreed, zag hij dat hij vanaf het foodcourt werd gevolgd door – mogelijk – een zwarte Peugeot 107. Of een auto die hier op lijkt. Om te controleren of hij inderdaad werd gevolgd, stopte hij op de Driftakkerweg.

De auto stopte vervolgens ook en een jongeman stapte uit de auto. Hij liep op de motorscooterrijder af en gaf aan een testritje te willen maken. Dat wilde de motorscooterrijder niet. Als reactie duwde de verdachte tegen de motorscooter aan totdat deze omviel. Er ontstond een vechtpartij waarbij de 18-jarige Leusdenaar meerdere keren in zijn gezicht is geslagen. Hij liep daarbij verwondingen op aan neus, tanden en zijn gezicht. Vervolgens werd hij bedreigd met een steekwapen.

De overvaller ging er vandoor op de motorscooter met in zijn kielzog de zwarte auto die bestuurd werd door een handlanger. Ze reden in de richting van de snelweg.

Nadat het slachtoffer contact had opgenomen met de politie zijn verschillende agenten op zoek gegaan naar de motorscooter en de zwarte auto maar ze werden helaas niet aangetroffen.

Signalement
Het volgende signalement van de overvaller is bekend:

  • jongeman tussen de 17 en 20 jaar oud
  • donker haar, aan beide kanten boven de oren opgeschoren
  • lichtgetinte huid
  • lengte 175 à 180
  • normaal postuur
  • zwarte trainingspak

 

Laad meer Amersfoort
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…