Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Beroving – Nijpelsplantsoen – Nieuwegein

Nieuwegein – Gezocht – Beroving – Nijpelsplantsoen – Nieuwegein

Zaterdagavond 27 mei rond 20.00 uur wordt een 17-jarige jongen uit Nieuwegein op het Nijpelsplantsoen onder dreiging van een vuurwapen beroofd van zijn sieraden. Het onderzoek loopt nog steeds. Er zou ook een derde persoon op een scooter bij betrokken zijn. Heb jij meer informatie over deze beroving?

Die zaterdagavond had het slachtoffer afgesproken met een vriend bij de blauwe flat aan het Nypelsplantsoen.  Toen zij elkaar spraken, kwam er nog een jongen aanlopen. Deze voegde zich bij het tweetal. Deze jongen vroeg aan het slachtoffer om mee te lopen naar een grasveld wat zich aan de achterzijde van twee basisscholen bevond. Dit is het grasveld langs de Mendes da Costalaan en tegenover de blauwe flat. Eenmaal op het grasveld en uit het zicht van voorbijgangers, trekt de jongen een vuurwapen en laad deze voor de ogen van het slachtoffer door. Het slachtoffer wordt vervolgens onder schot gehouden en moet zijn sieraden en horloge afstaan.

Maar het is dan nog niet afgelopen. De jongen met het vuurwapen zegt dat het slachtoffer, morgen, 1000 euro moet betalen. Hij moet hiervoor zijn nummer geven aan de jongen zodat hij later instructies kan ontvangen.  Hierna vertrekt de straatrover in onbekende richting.

De geschrokken jongen wordt uiteindelijk opgehaald door zijn vader. Dezelfde avond ontvangt hij een bericht met daarin de instructies voor het betalen van een bedrag. Hier heeft het slachtoffer uiteindelijk niet aan meegewerkt.

Signalement straatrover

  • Jongen
  • Rond 18 jaar oud
  • Ongeveer 1.85 m
  • Licht getint
  • Opvallende blauwe vlek onder zijn linkeroog, mogelijk een blauw oog
  • Under Amour trainingspak, donkerblauw
  • Donkerblauw petje
Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…