Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Bankpasfraude en sieraden gestolen Nieuwegein

Nieuwegein – Gezocht – Bankpasfraude en sieraden gestolen Nieuwegein

Op maandagmiddag 7 maart wordt aan de Bakenmonde in Nieuwegein een vrouw van begin 80 het slachtoffer van een bankpasfraudetruc. Hierbij wordt niet alleen haar bankpas met pincode door een zogenaamde bankmedewerker opgehaald, maar hij neemt ook al haar sieraden mee. Meerdere duizenden euro’s aan sieraden werden buitgemaakt. Met de bankpas wordt voor meer dan duizend euro gepind.

Op maandag 7 maart is een vrouw van begin 80 thuis in haar appartement aan de Bakenmonde in Nieuwegein. Rond één uur in de middag krijgt zij een telefoontje van een man die zegt van haar bank te zijn. Hij meldt dat oplichters proberen geld van haar rekening te halen en dat hij er alles aan doet om dat te voorkomen. Zij krijgt te horen dat er zo meteen iemand haar bankpas en pincode op komt halen. Ook zou die persoon voor de veiligheid haar sieraden meenemen. Ongeveer tien minuten later wordt er inderdaad aangebeld en staat er een jongeman voor de deur. Zij geeft hem de bankpas mee, maar heeft haar sieraden nog niet bij elkaar gezocht. De jongeman gaat weg met de bankpas en pincode, maar komt na zo’n half uur terug om ook al haar sieraden op te halen, die zij aan hem meegeeft. Die sieraden vertegenwoordigen een waarde van vele duizenden euro’s.

Kort na het vertrek van de jongeman, krijgt de Nieuwegeinse een telefoontje van haar schoonzoon. Hij is gemachtigd voor haar bankrekening en heeft net gezien dat er meer dan duizend euro van haar rekening is opgenomen. Zij vertelt wat er is gebeurd en hij beseft dat zij is opgelicht en bestolen. Hij laat direct haar bankpas blokkeren.

Wie herkent deze jongeman die met de bankpas en pincode van het slachtoffer aan de haal gaat en haar voor vele duizenden euro’s aan sieraden afhandig maakt?

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Gezocht – Moorden Mohammed Alarasi (22) en Samir Jabli (38)

[UPDATE: De politie heeft dinsdagochtend 13 februari een 44-jarige verdachte aangehouden i…