Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Fiets gestolen

Nieuwegein – Gezocht – Fiets gestolen

Een vrouw uit Nieuwegein zet haar fiets op slot voor de supermarkt aan de Nedereindseweg. Op bewakingsbeeld is te zien dat een uur later een man aan komt rijden op een opoefiets. Die zet hij naast de fiets van de vrouw neer, morrelt aan het slot van haar fiets en steelt die. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen fiets. Vaak helpt dat een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaken uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 26 september 2018.

Het gebeurt dinsdagmiddag 10 april 2018. Rond 17.00 uur zet de vrouw haar fiets neer. Een uur later steelt de dief haar fiets. Het slot gaat binnen een paar seconden open en de dief springt op de fiets. Hij rijdt weg in de richting van de Diepenbrocklaan. De fiets waar hij op aankwam, laat hij staan.

Achtergebleven fiets

Een uur later neemt een andere man de achtergebleven fiets mee. Die man verdwijnt in dezelfde richting als de fietsendief. Het is niet bekend of deze man een handlanger is van de dief of dat hij zelf ook een fietsendief is, die zijn kans grijpt.

Signalement

  • man
  • blanke of lichtgetinte huidskleur
  • normaal postuur
  • droeg een grijze jas of vest met daaronder een wit overhemd of poloshirt
  • had een lichtblauwe spijkerbroek aan
  • droeg zwarte sportschoenen met witte accenten en witte zoolranden
  • had een grijze pet op.

De fiets die de dief meenam is een donkerblauwe damesfiets van het merk Popal, met een transportrek voorop. Het type van de fiets is Daily Dutch basic 28 inch, met drie versnellingen. Opvallend detail; een geel stickertje op het achterspatbord.

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amersfoort – Verdachte na achtervolging aangehouden

Door de melding van een alerte getuigen kan de politie, in de nacht van vrijdag 14 juni op…