Home Utrecht Nieuwegein Nieuwegein – Gezocht – Babbeltruc en poging tot pinnen met gestolen bankpas

Nieuwegein – Gezocht – Babbeltruc en poging tot pinnen met gestolen bankpas

Twee vrouwen slagen er bij een huis aan de Graaf Ottolaan de bankpas van een Nieuwegeinse te stelen. Eén van de dievegges probeert daarmee te pinnen bij een geldautomaat, maar ze heeft de juiste pincode niet. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dat een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 11 april 2018.

Gelukte babbeltruc

Het gebeurt op 6 oktober 2017. De Nieuwegeinse doet die dag boodschappen bij eren supermarkt en fietst daarmee naar haar  woning aan de Graaf Ottolaan. Daar spreken twee vrouwen haar aan in een buitenlandse taal. Ze willen zogenaamd de weg naar het gezondheidscentrum weten. De hulpvaardige Nieuwegeinse wijst het duo de weg. Het duo maakt dan aanstalten haar te helpen haar boodschappen naar binnen te brengen. Op dat moment steelt één van de vrouwen de bankpas uit de fietstas van het slachtoffer, maar die heeft dat niet in de gaten. Als de Nieuwegeinse vervolgens duidelijk maakt dat ze geen hulp nodig heeft, lopen de twee weg.

Pinnen mislukt

Ze gaan linea recta naar een geldautomaat waar ze poberen met de bankpas van de Nieuwegeinse te pinnen. Vermoedelijk hebben de dievegges eerder bij de supermarkt geprobeerd haar pincode af te kijken. Maar dat is hen blijkbaar niet gelukt. Althans, de bij het pinnen gebruikte code is niet de juiste. En dus komt er geen geld uit de automaat. Maar één van de verdachten  staat wél op beelden van de beveiligingscamera bij de automaat.

Signalement van de verdachte

 • vrouw
 • lichtgetinte huidskleur

 • leeftijd tussen de 20 en 30 jaar

 • normaal tot iets gezet postuur

 • had lang zwart haar, dat ze droeg in een staart

 • glimmende oorknopjes in beide oren

 • had een grote zwarte muts op

 • droeg een zwarte jas

 • had een sjaal om met lichtgroen en lichtbeige gekleurde banen

 • droeg een zwarte broek

 • had zwarte pumps aan

 • had een handtas bij zich met een rits en bruin lederen hengsels.

Laad meer Nieuwegein
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Gezocht – Van wie zijn deze horloges en sieraden?

Dankzij een oplettende inwoner van Nieuwegein heeft de politie op zondagavond 28 oktober 2…