Home Uncategorized Henk de Jong: “12 punten uit de laatste 5 wedstrijden, dat kan niet elke club zeggen”

Henk de Jong: “12 punten uit de laatste 5 wedstrijden, dat kan niet elke club zeggen”

Onder de noemer “we moeten niet allemaal zo negatief zijn en doen”, gaf de immer positieve trainer van de Graafschap aan en dat zijn ‘ploegie’ toch maar 12 punten uit de laatste vijf wedstrijden hadden gehaald en dat kon toch maar niet elke club uit de Jupiler League zeggen. Natuurlijk de wedstrijd die de Graafschap (èn Helmond Sport) speelde was niet best…., “maar dat lag ook aan het veld!”, aldus Henk de Jong.

De Graafschap begon de wedstrijd tegen de nummer één-na-laatst best aardig en speelde de baas op eigen veld. Dit resulteerde in een opkomende Tutuarima die een prima voorzet plantte voor de voeten van Diemers. Deze wist er wel raad mee en schoof de bal keurig langs keeper van Gassel van Helmond. Even leek Helmond Sport de weg kwijt en de Graafschap superieur. Maar, zoals zo vaak dit seizoen konden de Superboeren niet echt doordrukken en zelfs Helmond Sport kreeg kansjes. Maar ook deze ploeg liet zien waarom ze zo laag staan in de competitie en wisten geen echte vuist te maken.

Over de tweede helft moet/kan ik ook weer kort zijn. Het niveau was ‘allerbelabberts’ van 2 kanten. De Graafschap was beter, schoot voorlangs, kopte over en schoot naast. Als de Graafschap wel eens binnen de palen mikte, dan was daar altijd nog keeper van Gassel die niet slecht keepte en tegenhield. Ook Helmond Sport kregen via Braber en Vicento nog wat kansjes, maar ook zij faalden in de afwerking. Tot in de 88e minuut; Diemers rommelde wat in het strafschopgebied bij de tegenstander en werd ten val gebracht. Strafschop de Graafschap dus; de ingevallen (topscorer van de Graafschap) van Mieghem duwde Serrarens weg en nam de penalty zelluf. Waar Serrarens eerder wel de elf-meter benutte, schoot van Mieghem zwak in en redde dus keeper van Gassel van Helmond. Eindstand 1-0 en drie punten erbij voor de Graafschap.

Ik wil(de) niet negatief zijn, dus ik heb de samenvatting van ‘Fox-Sport’ nog eens bekeken. Daar werd ik ook niets wijzer van wat betreft de hoogtepunten. Maar goed, 12 punten uit de laatste 8 (!) wedstrijden kan niet elke club zeggen. En wat het veld betreft, dat was misschien voor beide ploegen wat lastiger bespeelbaar, maar ik heb in de laatste 30 jaar dat ik de wedstrijden bij de Graafschap volg, in februari nog nooit zo’n goede mat op de Vijverberg zien liggen.

De Graafschap – Helmond Sport: 1-0

Arbiter Ingmar Oostrom | Toeschouwers: 7.411

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Mark Diemers (13.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Olijve (85. Receveur), Diemers, Klaasen; Serrarens, Ars (66. Van Mieghem) en Tissoudali (75. El Jebli).

Opstelling Helmond Sport: Van Gassel; Warmolts ©, Edwards, Hiwat, Bourdouxhe, Braber, Thomassen, De Braal, Verkennis, Zwanen (85. Damen) en Vicento.

Gele kaart(en) De Graafschap:

Gele kaart(en) Helmond Sport: Braber (52.), De Braal (87.)

Rode kaart(en) De Graafschap:

Rode kaart(en) Helmond Sport:

Bijzonder: Van Mieghem mist strafschop (88.)

Laad meer Uncategorized
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Graafschap figurant in kampioenswedstrijd Ajax

Waren de Superboeren 3 jaar geleden nog eindbepalend in de laatste wedstrijd van het seizo…