Home Gelderland Achterhoek De Graafschap figurant in kampioenswedstrijd Ajax

De Graafschap figurant in kampioenswedstrijd Ajax

Waren de Superboeren 3 jaar geleden nog eindbepalend in de laatste wedstrijd van het seizoen, door de Amsterdammers van het kampioenschap te weerhouden. Dit jaar had de wedstrijd ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Ajax kon alleen nog maar kampioen worden en de Graafschap kon alleen nog maar nacompetitie halen. Eindstand derhalve 1-4

Een verslag van deze wedstrijd schrijven heeft eigenlijk geen zin. Het leek erop dat beide trainers het op een akkoordje hadden gegooid. Als jullie niet te veel tegenstribbelen, zullen wij jullie niet afmaken. Laten we er een gezellige avond van maken. Erik ten Hag, oud-superboer, haalde ooit zijn eerste kampioenschap (1990/1991) bij de Graafschap. Onder Simon Kistemaker werden de Superboeren ongeslagen kampioen en Erik ten Hag, gehuurd van FC Twente, was één van de schakels in dat geweldige jaar. Hoe mooi dus dat hij bij de Graafschap zijn eerste Ere-divisie kampioenschap kon behalen.

En Henk de Jong, de huidige Graafschaptrainer vond het allemaal ook wel mooi. Passend in zijn positivo houding naar elke trainer van de tegenspelende partij, was hij de hele wedstrijd aan het lachen en dollen met ten Hag, met de vierde man en met de scheids. Van coachen was bijna geen sprake…. De wedstrijd werd in een laag tempo gespeeld, zodat de Graafschap Ajax kon bijbenen en na de 0-1 van een andere oud-Superboer Lasse Schöne , zelfs nog de 1-1 (mooi uitgespeeld) kon maken, El Ramadan Jebli was zijn naam. Net voor rust nog de 1-2 van Tagliafico en de wedstrijd dus gespeeld.

In de tweede helft nog 1-3 en 1-4 van Tadic en het feest kon beginnen. Trainer Henk de Jong had de grootste lol (ik weet niet waarom) en de Amsterdammers hadden het grootste feest. Felicitaties natuurlijk voor hen en de Graafschap kan de nacompetitie in allereerst tegen de nieuwe club van Henk de Jong, SC Cambuur. Henk zou volgend jaar natuurlijk graag een eredivisieclub willen trainen en dat is niet de Graafschap….. Maar hij is een echte professional volgens zijn nieuwe baas (oud Graafschapspits) Foeke Booy. En als de technisch directeur van Cambuur dat zegt, dan zal dat wel zo zijn. We gaan het zien…… Deze wedstrijd was de Graafschap figurant, ik hoop dat we dat niet in de nacompetitie zullen zijn!

DE GRAAFSCHAP – AJAX: 1-4

Arbiter Danny Makkelie | Toeschouwers: 12.600

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Lasse Schöne (37.), 1-1 Youssef El Jebli (40.), 1-2 Nico Tagliafico (44.), 1-3 Dusan Tadic (67./pen.), 1-4 Dusan Tadic (87.)

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman©, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Vet, El Jebli, Matusiwa (73. Olijve); Van Mieghem (68. Burgzorg), Serrarens en Bahoui (80. Nijland).

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui (59. Kristensen), De Ligt©, Blind, Tagliafico; Schöne (63. Dolberg), Van de Beek (78. De Wit), De Jong; Ziyech, Huntelaar en Tadic.

Gele kaart(en) De Graafschap: Matusiwa (66.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…