Home Gelderland Achterhoek De Graafschap is meer dan alleen voetbal (en dat is maar goed ook)

De Graafschap is meer dan alleen voetbal (en dat is maar goed ook)

Een vol programma rond de paasdagen op de Vijverberg; op 2e paasdag spelen de Superboeren tegen de FC Den Bosch en op Goede Vrijdag kwam een andere Brabantse ploeg op bezoek, de Rooms Katholieke Combinatie uit Waalwijk. En wat kregen we  op de Goede Vrijdag te zien…. inderdaad ‘een lijdensweg’. Een lijdensweg was het voor elke toeschouwer om te kijken naar twee ploeterende ploegen die maar niet tot voetbal kwamen.

De Graafschap had nog wel goede intenties, maar kon maar zelden gevaarlijk worden in de eerste helft. De Doetinchemmers met verreweg het meeste balbezit maakte het RKC niet echt lastig. Trainer Hans de Koning (als trainer van Go Ahead Eagles mede verantwoordelijk voor de degradatie van de Superboeren) had een goed verdedigend blok neergezet, waar nauwelijks doorheen te komen was. Het eerste schot van betekenis kwam daarom pas in de 40e minuut van Tissoudali. Ruststand dus 0-0…

De tweede helft was ietsje beter, maar ook niet meer dan dat. Hier en daar strooide Diemers met wat steekpasses, maar ook dat leverde helemaal niets op. El Jebli had nog een mooi afstandschot dat net naast ging en RKC deed slechts één keer iets redelijks via een afstandsschot van Baggerman. In de 78e minuut was er dan toch een goal: een schotje van van Mieghem werd bij de tweede paal over de lijn gewerkt door Tissoudali. Eindstand 1-0.

Wederom dus geen fatsoenlijk voetbal op de Vijverberg. Maar de Graafschap is gelukkig meer dan alleen voetbal. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een giga supporterskantine geopend, waarbij diverse grote foto’s van clubiconen van weleer getoond werden. Hierbij aanwezig o.a. John Leeuwerik, Jan Vreman (uiteraard), Ron Olyslager en Rogier Meier. Clubmensen, die tegenwoordig uitgestorven lijken…. Alhoewel, elke wedstrijd de ruim 400 vrijwilligers zijn ook echte clubmensen! De Graafschap is meer dan alleen voetbal, het is een beleving…. alleen nu op het veld nog! Morgen 2e kans in 4 dagen: 2e paasdag tegen de FC Den Bosch wordt het paastoetje geserveerd met blauw-witte eieren. Veel plezier!!

De Graafschap – RKC Waalwijk: 1-0

Arbiter Richard Martens | Toeschouwers: 8.233

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tarik Tissoudali (78.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, Van Diermen (57. Straalman), S. Nieuwpoort (capt.), Tutuarima; Diemers, El Jebli (84. Olijve), Klaasen; Van Mieghem (84. Burgzorg), Serrarens en Tissoudali.

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen; G. Ndefe, Drost, Greene (80. Meulensteen), Mulder (capt.)(73. Rienstra), Seys, Bergkamp, Van Weert, Baggerman, Amatkaryo (57. Van Eijma) en R. Ndefe.

Gele kaart(en) De Graafschap: Van Diermen (4.)

Gele kaart(en) RKC Waalwijk: Van Weert (18.), Baggerman (56.), Ndefe (81.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

De Graafschap declasseerd FC Eindhoven met slechts 4-0

Het was weer gezellig afgelopen vrijdag op de Vijverberg, iedereen had er zin. Trainer van…