Home Gelderland Achterhoek De Graafschap ontsnapt aan een drama tegen Telstar

De Graafschap ontsnapt aan een drama tegen Telstar

logo de graafschap3-2 winst op Telstar na dramatische wedstrijd

Al na één minuut had de Graafschap op een 0-1 achterstand kunnen staan. Keeper Jasper Heusinkveld moest, omdat de verdediging stond te slapen, ver zijn doel uit. Sluwe vos Ralf Seuntjes gaf een lobje over hem heen en de bal ging via de lat en de doellijn weer het veld in. Dan zul je denken: “Nu zijn ze wakker”. Maar nee hoor, het was Telstar dat de wedstrijd dicteerde en dat resulteerde in de 18e minuut al tot de 0-1 achterstand via een schot van Anmar Almubaraki. Hij kreeg vanaf een meter of twintig een vrije schietkans.

De Graafschap werd nu echt wakker, speelde een tandje hoger en maakte in de 33e minuut gelijk. (1-1) Een schitterend schot van Karim Tarfi op aangeven van Vincent Vermeij, die tot op dat moment eigenlijk nog geen bal goed had geraakt. Het publiek was weer wakker en ging er weer even recht voor zitten. Maar de Graafschap kakte weer in en in de 37e minuut zagen we een kopie van het eerste doelpunt. Wederom was het Almubaraki die van afstand de 1-2 inschoot. En het had voor rust nog 1-3 kunnen worden als Jasper Heusinkveld niet als een leeuw zijn hele lichaam voor de tegenstander had gegooid. Hij voorkwam hiermee wel een doelpunt, maar moest de rest van de wedstrijd met een pleister op zijn hoofd verder, omdat de tegenstander Seuntjes hem met de punt van de schoen raakte. Diezelfde Seuntjes, die iedere keer weer het randje opzocht, werd in de tweede helft dan ook met rood het veld af gestuurd.

Die tweede helft, waar volgens mij van de 3809 toeschouwers (15 van Telstar) al een flink aantal in de kantine was gebleven of al naar huis was gegaan, die begon net als de eerste helft slapjes.Pas nadat Cavlan in de 58e minuut een schitterend doelpunt had gemaakt (2-2) en in de 61e minuut de Graafschap een nummerieke meerderheid kreeg door de rode kaart van Seuntjes begon de wedstrijd een beetje aantrekkelijker te worden. Dit resulteerde in de 67e minuut in een prachtig doelpunt van Kristopher Vida (3-2), maar de Graafschap verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien. Het was voor het publiek tot de 93e minuut billenknijpen tot scheidsrechter van den Kerkhof het verlossende eindsignaal gaf. Jan Vreman gaf na afloop aan, dat hij uiteraard blij was met de drie punten, maar dat er nog een lange weg te gaan is voor we weer echt feest kunnen vieren op de Vijverberg. De schrijver van dit stukje heeft er nog steeds hoop in, dat dit weer gaat gebeuren.

De Graafschap – Telstar 3-2

Arbiter Martin van den Kerkhof | Toeschouwers: 3.809

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Anmar Almubaraki (18’), 1-1 Karim Tarfi (33’), 1-2 Anmar Almubaraki (37’), 2-2 Caner Cavlan (58’), 3-2 Kristoper Vida (67’)

Opstelling De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Nathaniel Will (82’ Soufian Echcharaf), Robin Pröpper (63’ Jan Lammers), Ted van de Pavert, Caner Cavlan; Vlatko Lazic (67’ Santy Hulst), Edwin Linssen, Dean Koolhof, Karim Tarfi; Vincent Vermeij en Kristopher Vida.

Opstelling Telstar: Cor Varkevisser; Toine van Huizen (35’ Oliver Rifai), Steve Olfers, Alair Cruz Vicente, Frank Korpershoek, Ralf Seuntjens, Anmar Almubaraki, Kevin van Essen, Johan Kulhan (74’ Calvin Valies), Tom Beissel (86′ Roy Talsma) en Tarik Tissoudali.