Home Overijssel Mees van Santen is voorleeskampioen van Overijssel geworden!

Mees van Santen is voorleeskampioen van Overijssel geworden!

Mees van Santen van Basisschool Het Mozaïek uit Zwolle heeft de provinciale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Mees las een fragment voor uit het boek Juffrouw Pots van Tosca Menten. Op woensdag 29 mei zal Mees de provincie Overijssel vertegenwoordigen tijdens de twintigste landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang De Nationale Voorleeskampioen 2013 noemen. Daarnaast wordt De Nationale Voorleeskampioen 2013 een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum. Hij of zij heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Provinciaal voorleeskampioen worden is heel bijzonder. Hiervoor heeft Mees het moeten opnemen tegen maar liefst 450 kinderen uit de provincie. Eerst op school, daarna in de kwart – en halve finales en vervolgens tijdens de provinciale finale. De provinciale finale werd georganiseerd door de Overijsselse Bibliotheek Dienst. In heel Nederland hebben 3.566 scholen hun schoolkampioen opgegeven voor de vervolgrondes in hun provincie.

Laad meer Overijssel

Geef een reactie

Bekijk ook

Zwolle – Politie houdt drie mannen aan voor verboden vuurwerk

Op zondagochtend 11 februari werd gezien dat er aan de Floresstraat goederen werden overge…