Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Gezocht – Ongeregeldheden Grolsch Veste – Colosseum – Enschede

Enschede – Gezocht – Ongeregeldheden Grolsch Veste – Colosseum – Enschede

In Enschede waren er ongeregeldheden op de hoofdtribune van de Grolsch Veste na de wedstrijd FC-Twente tegen Hammarby IF. Een grote groep personen gehuld in jassen met capuchons, bivakmutsen en gezichtsbedekking raakten slaags met de aanwezige Zweedse supporters. We zetten nu de eerste beelden online van mannen die verdacht worden betrokken te zijn bij de mishandelingen. Zij krijgen de kans om zich te melden. Herken je jezelf? Meld je dan bij ons.

De wedstrijd op 27 juli liep uit de hand op de hoofdtribune van de Grolsch Veste in Enschede toen een grote groep personen slaags raakten met de aanwezige Zweedse supporters. Naar aanleiding van deze ongeregeldheden hebben politie en justitie een onderzoek gestart naar de ernstige strafbare feiten, zoals mishandeling en openlijke geweldpleging, die toen plaatsvonden.

Beeldmateriaal helpt het onderzoek
De afgelopen weken is er een speciaal rechercheteam samengesteld om deze ongeregeldheden te onderzoeken. Niet alleen de camera/bewakingsbeelden die politie en FC-Twente zelf hadden maar ook de vele camerabeelden van burgers dragen bij aan het onderzoek om de toedracht, van wat daar precies op de hoofdtribune is gebeurd, te achterhalen. Op maandag 21 augustus werden er acht mensen aangehouden. De dagen erna werden er nog meer mensen aangehouden.

Meld jezelf
Onderaan deze pagina staan zes foto’s van mannen die de kans krijgen om zichzelf te melden. Heb je jezelf herkend? Meld je dan binnen een week, dan voorkom je dat we de beelden openbaar maken. Je mag je melden op het bureau, maar je mag ons ook bellen via 0900 8844. Hopelijk zien we je snel!

  • NN5: jij bent tussen de 25 en 30 jaar oud. Je hebt een stevig postuur en donkerblonde gezichtsbeharing. Je droeg die dag een donkerblauwe of zwarte jas met capuchon en wit logo.
  • NN6: jij bent midden 20. Je hebt een licht baardje en donkerblond haar. Je droeg die dag een beige sweater, een blauwe jeans, witte sneakers en een zwarte Alexander Butner pet.
  • NN7: jij bent begin 30. Je haar aan de zijkanten is opgeschoren. Je droeg een zwarte Nike pet en een zwarte trui met zwarte knopen op beide schouders
  • NN10: jij bent begin 30 jaar en je hebt een stoppelbaard. Je droeg die dag een groene jas met opvallende streep over je capuchon van het merk Moncler. Verder droeg je een blauwe jeans met vale plekken op het bovenbeen en witte/beige sneakers.
  • NN14: jij hebt een vlassige snor. Je droeg die dag een zwarte jas van het merk North Face. Je had een zwarte pet op en droeg een grijze jeans.
  • NN16: jij hebt een gezet postuur en blond haar. Je droeg een zwarte pet achterstevoren en een vintage trainingsjasje met groen, wit en zwart. Verder droeg je een grijze Adidas joggingbroek met zwarte strepen, nektasje en sneakers.

Ben je niet betrokken geweest bij de ongeregeldheden maar herken je wel iemand op de foto’s? Dan mag je ook contact met ons opnemen via 0900 8844 of via het onderstaande tipformulier. 

Waarom zijn de verdachten geblurd?
Het volledig openbaar maken van beelden waarop strafbare feiten te zien zijn, is gebonden aan strenge regelgeving. Immers, voor heel Nederland (en daarbuiten) is te zien dat degene op de beelden betrokken is bij het plegen van strafbare feiten. Om die reden wordt per zaak gekeken of en wanneer beelden openbaar gemaakt mogen worden, ter bescherming van de rechten van de verdachte.

Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten
De foto’s komen uit een eerste analyse van de beelden. Meer beelden worden op dit moment onderzocht en dus is niet uitgesloten dat er meer verdachten zullen volgen. Je kunt nog steeds beelden en informatie delen. Dat kan via onderstaand tipformulier.

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zwolle – Gezocht – Inbraakpoging bij winkel – Campherbeeklaan – Zwolle

Aan de Campherbeeklaan in Zwolle probeerden drie personen in de nacht van 16 op 17 oktober…