Home Overijssel Twente Enschede Enschede – Melding burger leidt tot aanhouding dumper drugsafval

Enschede – Melding burger leidt tot aanhouding dumper drugsafval

Zondag 8 april hield de politie een verdachte aan voor het dumpen van afval van een hennepkwekerij. Bij de Weustinkhoekweg werd door twee mannen vervuilde hennepgrond gestort. Een tweede verdachte heeft zich uit de voeten gemaakt.

Rond de klok van 16.35 uur zag een getuige de afvaldumping. Hij zag in het bosrijke buitengebied het Groot Brunink een bestelbus volgeladen met zakken afval. Twee mannen gooiden de zakken daar leeg. Hij belde direct de politie. Met het signalement en het kenteken van de bus ging de politie op de melding af. Op de Groot Bruninkstraat reden agenten de bestelbus tegemoet. Ze zetten de bus aan de kant en troffen alleen de 32-jarige bestuurder uit Almere. Onderzoek aan de bus leverde een lege bus met plastic zakken en een enorme wietlucht op. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor het storten van de vervuilde grond. De vervuilde grond wordt verwijderd. 

Laad meer Enschede
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Almelo – Politie houdt man aan voor zware mishandeling

In de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juli kreeg de politie een melding van een confli…