Home Noord-Holland Hoorn Roadshow Veilig Wonen in Risdam

Roadshow Veilig Wonen in Risdam

Op dinsdag 19 maart wordt bij basisschool De Rank in de Risdam de Roadshow Veilig Wonen georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst krijgen inwoners van de Risdam tips en trucs om woninginbraak te voorkomen. De gemeente Hoorn organiseert de Roadshow samen met Intermaris en de politie.

Hoorn VeiligDe Roadshow Veilig Wonen gaat langs wijken en buurten waar vaker wordt ingebroken dan elders in Hoorn, om buurtbewoners te helpen met inbraakpreventie. Tijdens de Roadshow krijgen bewoners allerlei informatie, tips en trucs over inbraakpreventie. De politie vertelt over wat zij doen om het aantal inbraken terug te dringen. Ook is er een ex-inbreker die laat zien hoe mensen een inbraak kunnen voorkomen, aan de hand van foto’s die hij zelf in die buurt heeft gemaakt.

Veilig wonen prioriteit
In 2012 werd in Hoorn 377 keer ingebroken in woningen. ‘Dat is meer dan 1 inbraak per dag,’ aldus Michiel Pijl, wethouder Sociale Veiligheid. In 50 procent van de gevallen wordt na een inbraak binnen een jaar opnieuw in dezelfde woning of in dezelfde buurt ingebroken. ‘Dat zijn geen goede cijfers. Daarom staat ‘Veilig Wonen’ ook heel hoog op ons prioriteitenlijstje. Ook staat ‘Veilig Wonen’ in de Hoornse Veiligheidsambitie. Ons doel is om in 2013 het aantal inbraken ten opzichte van 2010 met 10 procent te verminderen.’

Bewoners sleutel voor succes
Alle veiligheidspartners werken er volgens de wethouder hard aan om het aantal inbraken te verminderen. ‘Maar we kunnen pas echt successen boeken als bewoners ook meewerken, bijvoorbeeld door ramen en deuren goed af te sluiten, of door nieuwe sloten aan te brengen. Zij hebben de sleutel in handen. Juist daarom helpen wij hen met informatie over wat zij zelf kunnen doen om inbraken te voorkomen.’

Roadshow in de Risdam
De Roadshow Veilig Wonen wordt op dinsdag 19 maart gehouden in basisschool De Rank, Opgang 3 in Zwaag. De bijeenkomst start om 19:00 uur. Deze Roadshow is de vierde op rij. Later dit jaar volgen nog meer bijeenkomsten in verschillende wijken in Hoorn.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…