Home Noord-Holland Hoorn Fiets mee voor veilige fietspaden in de Kersenboogerd

Fiets mee voor veilige fietspaden in de Kersenboogerd

FietspadOp 21 maart fietst de wijkcoördinator met wijkbewoners door de Kersenboogerd. Bewoners die fietspaden in de wijk als onveilig ervaren, kunnen tijdens deze fietstocht aangeven op welke delen ze zich niet prettig voelen. Zo kan de wijkcoördinator bekijken of er bijvoorbeeld meer groen gesnoeid moet worden, of dat er misschien (meer) verlichting zou moeten komen. Om 20.00 uur komt men in wijkcentrum Kersenboogerd bijeen. Daar stippelen de aanwezige bewoners samen met de wijkcoördinator de route uit, die ze vervolgens gaan fietsen.

In 2011 heeft de gemeente de bewoners in de wijk Kersenboogerd via een enquête gevraagd naar hun mening en ervaring met de leefbaarheid en veiligheid van de wijk. Het wijkteam gebruikt deze informatie om te bepalen welke acties nodig zijn om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. In deze enquête hebben meerdere bewoners aangegeven dat ze bepaalde fietspaden in de wijk als ‘eng’ ervaren. Omdat niet duidelijk wordt om welke delen het gaat en waarom het als eng wordt ervaren, organiseert de gemeente deze fietstocht. Alle bewoners van de Kersenboogerd zijn van harte uitgenodigd om mee te fietsen om donderdag 21 maart. Start: 20.00 uur, wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1. Aanmelden is niet nodig. Mensen die 21 maart niet mee kunnen fietsen, kunnen per e-mail doorgeven welk (deel van een) fietspad ze als onveilig ervaren, en waarom. Dat kan naar: wijkzaken@hoorn.nl.

Laad meer Hoorn

Geef een reactie

Bekijk ook

Hoorn – Toezichthouder gemeente Hoorn mishandeld

Woensdagmiddag, rond 15.00 uur, is op het Betje Wolfplein een BOA van de gemeente Hoorn mi…