Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Aanhouding verdachte van reeks overvallen aan de Overtoom

Amsterdam – Aanhouding verdachte van reeks overvallen aan de Overtoom

De politie heeft zaterdagavond 3 februari 2024 een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van drie overvallen aan de Overtoom in Amsterdam. Twee overvallen werden gepleegd op twee verschillende filialen van één supermarkt en één op een drogisterij.

Na de drie overvallen in korte tijd – op respectievelijk 13 januari, 31 januari en 2 februari 2024 – wordt een burgerteam geformeerd om een einde aan die reeks te maken.

Als de agenten op zaterdag rond 19.45 uur surveilleren in de Constantijn Huygensstraat zien ze de gezochte man lopen en opnieuw een supermarkt binnengaan. Ze besluiten de man te volgen en houden hem uiteindelijk buiten de winkel aan. De verdachte draagt daarbij dezelfde kleding als tijdens de overval op 31 januari. Hij is na zijn aanhouding ingesloten aan een politiebureau voor verhoor en nader onderzoek.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…