Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – 97-jarig slachtoffer belt meteen na babbeltruc, politie houdt verdachte aan

Amsterdam – 97-jarig slachtoffer belt meteen na babbeltruc, politie houdt verdachte aan

De politie heeft op vrijdag 26 januari een 42-jarige vrouw aangehouden op verdenking van diefstal (babbeltruc) bij een 97-jarige bewoner van Amsterdam-Noord.

De verdachte belt ‘geëmotioneerd’ aan bij de man, die haar binnenlaat om haar hulp te bieden. Hij haalt op verzoek van de vrouw zijn telefoon, opdat ze kan bellen. Maar dat hoeft dan niet meer en de vrouw vertrekt. De argwaan die de man dan heeft, blijkt terecht. Hij mist persoonlijke bezittingen en belt meteen de politie.

Agenten komen snel ter plaatse en horen het slachtoffer aan. Op basis van het signalement en werkwijze van de vrouw, blijkt dat van haar ambtshalve bekend is omdat ze vaker diefstallen door babbeltrucs op haar naam heeft staan. De agenten gaan direct af op het mogelijke verblijfadres van de vrouw, waar ze de verdachte met haar buit aantreffen. De vrouw is aangehouden.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…