Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Man en vrouw mishandeld na het stappen, verdachte aangehouden

Amsterdam – Man en vrouw mishandeld na het stappen, verdachte aangehouden

De politie heeft een 31-jarige Amsterdammer aangehouden voor een aanranding en mishandeling op de Rozengracht zondag 21 januari 2024. Wanneer het vrouwelijke en mannelijke slachtoffer na een avondje uit onderweg naar huis zijn, wordt de vrouw eerst ongewenst aangeraakt. Op het moment dat het mannelijke slachtoffer het voor haar opneemt, krijgt hij harde klappen te verduren.

Na een gezellige avond stappen lopen de slachtoffers over de Rozengracht richting een taxi. Op hun route komt een onbekende man op het vrouwelijke slachtoffer af, spreekt haar en pakt haar vast. De vrouw is hier niet van gediend en laat dit duidelijk merken. Ondanks de duidelijke afwijzing van de vrouw blijft de man haar ongewenst aanraken. Het mannelijke slachtoffer – een vriend van de vrouw – neemt het op voor zijn vriendin en zegt dat de man van het vrouwelijke slachtoffer af moet blijven. Dan keert de man zich tegen het mannelijke slachtoffer. Hij begint het mannelijk slachtoffer te beledigen en slaat hem daarna hard in zijn gezicht. Vervolgens probeert het vrouwelijke slachtoffer nu op haar beurt haar vriend te beschermen, maar wordt dan ook mishandeld.

In alle commotie lukt het het vrouwelijke slachtoffer toch om contact met de politie op te nemen. Op het moment dat toegesnelde collega’s arriveren op de Rozengracht, slaat de man op de vlucht. Na een korte achtervolging wordt hij aangehouden. De 31-jarige man uit Amsterdam is inmiddels weer heengezonden, maar blijft verdachte in het onderzoek.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…