Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen en camerabeelden overval Van Oldenbarneveldtplein gezocht

Amsterdam – Getuigen en camerabeelden overval Van Oldenbarneveldtplein gezocht

Op vrijdagavond 19 januari 2024 werd een fietsbezorger op het Van Oldenbarneveldtplein slachtoffer geworden van een overval. Vier nog onbekende mannen, waaronder één man met een mes, wisten meerdere pakketjes van het slachtoffer te stelen. De recherche onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen en/of mensen met relevante camerabeelden.

Het slachtoffer, die werkt als fietsbezorger in elektronische apparatuur, fietste die avond via de Nassaukade naar het Van Oldenbarneveldtplein. Eenmaal aangekomen op zijn bestemming stapte hij rond 19.00 uur van zijn fiets om een pakket te bezorgen. Op dat moment zag de fietsbezorger twee mannen vanaf de Nassaukade op elektrische fietsen zijn kant op komen. Opvallend was dat zij over de stoep fietsten en vervolgens dicht voor en achter de fietsbezorger stopten. Hij vond het een vreemde situatie en opende daarom de bak met pakketjes pas nadat een van de mannen hem al voorbij was gelopen. Toen de fietsbezorger de bak met pakketjes opende, kwam een van de mannen op hem aflopen, bedreigde hem met een mes en zei dat hij de bak open moet houden. Ondertussen kwamen er nog twee andere mannen vanaf de Nassaukade aanfietsen op elektrische fietsen en zij voegden zich bij de twee mannen die er al waren. De vier mannen pakten allerlei pakketten en stopten deze in warmhoudtassen van UberEats die ze bij zich hadden. Eén van deze tassen was groen en de ander had een roze kleur. Nadat de verdachten buit hadden gemaakt, gingen zij ervandoor via de Frederik Hendrikstraat via het Hugo de Grootplein. Daarna verloor het slachtoffer de verdachten uit het oog.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…