Home Noord-Holland Amsterdam Weesp – Explosie bedrijfspand Flevolaan Weesp

Weesp – Explosie bedrijfspand Flevolaan Weesp

In de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 december 2023 vindt er een explosie plaats bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp. Er ontstaat veel schade waarbij niemand gewond raakt. De recherche is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen en beelden.

Rond 02.57 uur gaat de brandmeldinstallatie af bij een bedrijfspand aan de Flevolaan in Weesp. De brandweer en agenten gaan direct naar het pand en treffen een beschadigde voorgevel aan. Het raam is eruit geknald, de deur is eruit geblazen en gevelplanken zijn van de gevel af. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Medewerkers van Forensische Opsporing (FO) starten vervolgens het onderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat kort daarvoor een explosief met mogelijk brand versnellende vloeistof bij het pand naar binnen is gegooid. Na de explosie gaat de verdachte er snel vandoor.

Getuigenoproep 
De recherche is een onderzoek gestart en komt in contact met getuigen van deze explosie. Beschikt u over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met u in contact. Heeft u daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u eventueel het beeldmateriaal uploaden.

Explosies
Politie-eenheid Amsterdam kent dit jaar opnieuw veel incidenten met explosieve voorwerpen. Dat is zorgelijk, want de gevaarsetting voor ondernemers, omwonenden, voorbijgangers én hulpverleners ter plaatse is vanzelfsprekend groot. Zwaar illegaal vuurwerk, jerrycans met brandbaar vloeistof of zelfgemaakte explosieven horen niet thuis in de openbare ruimte – waar volop gewerkt en geleefd wordt – en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Dat moet stoppen. De politie werkt er hard aan om verdachten op te sporen die bij deze vorm van excessief geweld betrokken zijn. Dit heeft al geleid tot meerdere aanhoudingen, veroordelingen en forse gevangenisstraffen. Maar om de daders op te sporen heeft de politie buurtbewoners hard nodig. Zij kennen hun wijk tenslotte het beste. Ook als er iets niet klopt in het straatbeeld, valt dat hen als eerste op. Informatie doorgeven aan de politie is daarom van cruciaal belang.

Melden helpt
Zie jij verdachte situaties? Meld het dan! Mocht je het eng of spannend vinden om te melden dan kan dat ook altijd anoniem of vertrouwelijk. Maak dan gebruik van Meld Misdaad Anoniem of van het Team Criminele Inlichtingen. Dat is een afdeling getraind in het afschermen van tipgevers en informanten. Zij zijn getraind om op onopvallende wijze informatie in te winnen en de tipgever ten alle tijden te beschermen.

BVH Nr: 2023291382

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…