Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Aanrijding taxichauffeur en kinderwagen in Noord; politie zoekt getuigen

Amsterdam – Aanrijding taxichauffeur en kinderwagen in Noord; politie zoekt getuigen

Op dinsdag 24 oktober heeft een taxichauffeur op het zebrapad aan de Kamperfoelieweg een kinderwagen aangereden waarna hij is doorgereden. Het kindje, een vijf maanden oude baby, is door de aanrijding uit de kinderwagen geraakt en op straat terecht gekomen. De politie heeft deze zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen of in het bezit van beelden.

Rond 17.15 uur loopt een moeder met haar drie kinderen (waarvan één in een kinderwagen) op de Kamperfoelieweg en wil oversteken. Het is erg druk en de vrouw besluit de rijbaan en daarna de lijnbusbaan lopend op het zebrapad over te steken. Op dat moment rijdt een taxi om stilstaande voertuigen en over de busbaan heen. Daarna ontstaat de aanrijding met de kinderwagen. De taxichauffeur rijdt daarna zonder te stoppen te door in de richting van de Van der Spekstraat. De taxi zou een lichtgrijze Opel met vijfspaaks velgen en een blauwe kentekenplaat zijn en worden bestuurd door een man. Ook zou de auto mogelijk schade hebben aan de rechtervoorzijde. Een omstander verleent eerste hulp aan het kindje. De hulpdiensten worden gealarmeerd en de baby is kort daarna overgebracht naar het ziekenhuis. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…