Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Twee mannen beroofd in woning in West; recherche zoekt getuigen en beelden

Amsterdam – Twee mannen beroofd in woning in West; recherche zoekt getuigen en beelden

Op vrijdagavond zijn twee mannen in een woning aan de Frederiksstraat onder bedreiging van vermoedelijk vuurwapens beroofd van persoonlijke eigendommen. De slachtoffers hebben hierbij lichte verwondingen opgelopen.

Aan het begin van de avond lopen de mannen het Vondelpark uit via de uitgang aan de Frederiksstraat. Op dat moment worden zij door twee mannen en een vrouw bedreigd met wat lijkt op een vuurwapen en moeten meelopen. Vervolgens gaan zij een woning aan de Frederiksstraat binnen waar nog een aantal zouden personen zijn. In de woning worden hun persoonlijke goederen afgenomen en direct daarna verlaten hun belagers het pand. Het tweetal weet zichzelf uit het pand te krijgen en schakelt rond 20.15 uur de politie in. 
Als de gealarmeerde politieagenten arriveren, besluiten zij te wachten tot de komst van het Arrestatieteam gelet op de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens. Rond 22.30 uur gaat het AT de woning binnen maar treft niemand of niets aan. Ook in de rest van het wooncomplex wordt niets gevonden. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…