Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Fietser zwaargewond na aanrijding met vermoedelijk vluchtvoertuig

Amsterdam – Fietser zwaargewond na aanrijding met vermoedelijk vluchtvoertuig

In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 juli 2023 raakte op de Kinkerstraat een fietser zwaargewond bij de aanrijding met een auto. De inzittenden van deze auto hadden kort daarvoor vermoedelijk ingebroken bij een tabakswinkel in diezelfde straat en sloegen in het voertuig op de vlucht. Na de aanrijding stopten zij niet, maar de hoogstwaarschijnlijk betrokken auto werd niet lang daarna gecrasht en zonder inzittenden aangetroffen op de Eerste Helmersstraat. Ook kon kort hierop een verdachte worden aangehouden.

De politie kreeg rond 01.10 uur de melding van een mogelijke inbraak bij een tabakswinkel in de Kinkerstraat. Ter plaatse leek er inderdaad bij de winkel te zijn ingebroken en zagen agenten verderop in de straat twee mannen die voldeden aan het signalement van de inbrekers. De mannen stapten in een auto en sloegen op de vlucht. Vanaf een afstand volgden de agenten het voertuig vervolgens. Op een gegeven moment werden ze gewenkt door een voetganger en troffen ze op straat een zwaargewonde man aan. Omstanders gaven aan dat deze fietser was aangereden door het vluchtende voertuig. De agenten verleenden direct eerste hulp en moesten het slachtoffer op een gegeven moment ook reanimeren. Andere hulpdiensten kwamen ter plaatse en brachten de man, een 26-jarige Amsterdammer, over naar een ziekenhuis.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…