Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Amsterdammer slachtoffer van geweld om vermoedelijk zijn geaardheid; politie zoekt getuigen

Amsterdam – Amsterdammer slachtoffer van geweld om vermoedelijk zijn geaardheid; politie zoekt getuigen

Een 34-jarige Amsterdammer is op dinsdag 11 juli mishandeld door vier jonge mannen. Ook is de man slachtoffer van bedreiging, discriminatie en belediging. De geaardheid van het slachtoffer speelt zeer vermoedelijk een rol bij het verbale en fysieke geweld dat richting hem is geuit.

Rond 14.15 uur stapt het slachtoffer op de Bos en Lommerweg in bus 21 richting het Centraal Station. Als de man plaatsneemt, zitten tegenover hem vier voor hem onbekende jongens. Al vrij snel begint het viertal beledigende en discriminerende opmerkingen te maken in de richting van de Amsterdammer. Het slachtoffer wordt in de bus ook bedreigd met een metalen voorwerp en fysiek mishandeld. Een vrouw in de bus neemt het volgens de man voor hem op, maar dit beweegt de vier mannen er niet om te stoppen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…