Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Alle verdachten poging doodslag station Bijlmer ArenA aangehouden

Amsterdam – Alle verdachten poging doodslag station Bijlmer ArenA aangehouden

De politie heeft vandaag de twaalfde en tevens laatste verdachte aangehouden in het onderzoek naar de poging doodslag op station Bijlmer van vrijdagavond 5 mei. Het gaat om een 19-jarige man uit Zaandam. Met zijn arrestatie zijn nu alle door de recherche in kaart gebrachte verdachten aangehouden. Naast de inspanningen van de recherche is ook hulp van de burger hierbij belangrijk geweest.

Direct na het ernstige geweldsincident startte de politie een uitgebreid onderzoek op. Rechercheurs bekeken onder andere alle beschikbare camerabeelden van de locatie en beelden die ze van omstanders hadden ontvangen. Al snel bleek dat verschillende verdachten duidelijk op die beelden te zien waren, zowel voor, tijdens als na de poging doodslag. De politie deelde vervolgens een deel van de camerabeelden met de daarop onherkenbaar gemaakte verdachten. De verdachten kregen de oproep zichzelf te melden om zo te voorkomen dat de beelden herkenbaar getoond zouden worden. Na deze (herhaalde) oproep meldden zich in de twee weken na het geweldsincident uiteindelijk tien verdachten bij de politie. De andere twee verdachten – onder wie de vandaag aangehouden man – werden op andere manieren geïdentificeerd en daarna ook aangehouden. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…