Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Poging diefstal met geweld Westerpark

Amsterdam – Gezocht – Poging diefstal met geweld Westerpark

De politie is op zoek naar twee mannen die op maandagavond 14 maart 2022 in de buurt van het Westerpark een straatroof hebben gepleegd. Er zijn camerabeelden van het incident en twee verdachten.

Het latere slachtoffer zat die avond rond 21.00 uur met een vriendin op een bankje in de buurt van de kermis Westerpark. Van achteren verschijnen twee mannen, die eerst nog vragen hoe het met hem gaat. Maar als snel krijgt het slachtoffer een klap tegen zijn linkeroor, gevolgd door een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer voelt een hevige pijn en zijn neus begint meteen te bloeden. De twee verdachten eisen vervolgens dat dat het slachtoffer zijn jack moet afgeven en trekken aan zijn jas. Het slachtoffer probeert nog los te komen, maar wordt tegen zijn lichaam getrapt. Uiteindelijk weet hij met zijn vriendin weg te rennen, naar de EHBO-post van de kermis. Kort volgen de twee verdachten het slachtoffer, maar verdwijnen daarna uit het zicht. Het slachtoffer wordt daar aan zijn verwondingen geholpen.

Signalement verdachten

In deze zaak is er sprake van twee verdachten. Hun signalement:

 

Verdachte 1:

Man

Ongeveer tussen de 16 en 25 jaar

Lichte huidskleur

Donkere haarkleur

Slank postuur, kleiner dan NN2

Draagt zwarte sneakers en kleding, waarvan zwart jack met witte strepen op de schouders en wit logo

 

Verdachte 2:

Man

Ongeveer tussen de 16 en 25 jaar

Gemiddeld postuur, iets forser en langer dan NN1

Draagt opvallende joggingbroek, waarvan de kuiten tot kniehoogte rood zijn

Draagt een donkerkleurige jas, met grijze capuchon over zijn hoofd

Draagt zwarte sneakers met wille accenten en zool

 

Camerabeelden

Op de camerabeelden is te zien dat een groepje mensen, waaronder de twee verdachten, aan komen lopen. Daarna komt nog een tweede groepje aanlopen. De twee groepen mengen zich. Dan komt het slachtoffer in beeld. Hij loopt met vriendin naar het bankje. De twee verdachten lopen van de groep weg en lopen richting het slachtoffer.

De beelden van in het park bij het bankje zijn van zeer slechte kwaliteit, maar te zien is hoe de twee verdachten naar het slachtoffer lopen en dat er iets gebeurd. Daarna rennen eerst het slachtoffer en zijn vriendin weg, gevolgd door de twee verdachten. Het is dan behoorlijk druk op straat, vanwege de kermis.

 

 

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…