Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Woningoverval Linnaeusparkweg; politie zoekt getuigen

Amsterdam – Woningoverval Linnaeusparkweg; politie zoekt getuigen

Op maandagochtend 12 december is een 34-jarige Amsterdamse door twee mannen overvallen in haar woning aan de Linnaeusparkweg. Rond 06.30 uur krijgt de bewoonster de schrik van haar leven als ineens twee personen naast haar bed staan. De mannen bedreigen de vrouw en eisen dat zij geld overmaakt. Ook nemen de overvallers persoonlijke bezittingen van het slachtoffer af. Maar dit is nog niet alles, de vrouw moet ook met de mannen mee omdat zij nog meer geld willen.

Looproute
Dan wordt er een behoorlijke route afgelegd. Vanaf de woning lopen de drie via de Hogeweg, Polderweg, Celebesstraat, Bonistraat en het Boniplein en eindigen bij een geldautomaat aan de Sumatrastraat. Hier pint het slachtoffer een geldbedrag en staat dit aan de overvallers af. Hierna gaan de mannen er vandoor.

Signalementen
Het slachtoffer kan haar belagers als volgt omschrijven:

Dader 1;
-Man;
-Licht getinte huidskleur,
-Droeg een donkere joggingsbroek, handschoenen en een mondkapje.

Dader 2;
-Man;
-Forser postuur dan dader 1;
-Donker gekleed.

Getuigen en beelden
De recherche heeft deze woningoverval in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien? Of hebt u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Vermeld daarbij onderstaand registratienummer.
Maar ook beelden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan dit onderzoek. Beschikt u over relevante camerabeelden, bijvoorbeeld waarop de twee mannen en vrouw (een grijze joggingsbroek, een donkerekleurige sjaal en witte sportschoenen) te zien zijn? Upload deze dan gemakkelijk via onderstaand tipformulier.

BVH nr: 2022265989

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…