Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Vijf taxichauffeurs aangehouden bij controle

Amsterdam – Vijf taxichauffeurs aangehouden bij controle

De Oude Haagseweg, nabij de rijksweg A4, stond woensdag 1 september 2022 in het teken van een grote taxicontrole. Tijdens de controle -die zich richtte op de vervoersbewegingen tussen Amsterdam en Schiphol – werden in totaal 130 taxi’s gecontroleerd. Dat leidde tot vijf aanhoudingen en 72 processen-verbaal voor diverse strafbare feiten.

De politie sloeg van 14.00 tot 23.00 de handen ineen met handhavers van de gemeente, de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en daarnaast ook de KMAR, RDW, UWV en GGD. De actie vond plaats om malafide taxichauffeurs in beeld te krijgen. De taxichauffeurs en/of taxibedrijven werden integraal onderzocht en zo nodig aangepakt. Daarnaast werd de technische staat van de taxivoertuigen gecontroleerd. Iedere chauffeur werd gecontroleerd op rijden onder invloed door middel van een alcohol- en drugstest. De UWV was aanwezig om te controleren op uitkeringsfraude.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…