Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Getuigen gezocht explosie Bilderdijkstraat

Amsterdam – Getuigen gezocht explosie Bilderdijkstraat

In de nacht van 3 op 4 augustus 2022 vond er een explosie plaats bij een boekenwinkel op de Bilderdijkstraat. Een verdachte heeft vermoedelijk illegaal vuurwerk door de brievenbus van de winkel gegooid. Er raakte gelukkig niemand gewond. Het raam aan de voorzijde van het pand werd helaas wel vernield.

Agenten hoorden rond 01.45 uur een alarm afgaan in de omgeving van de Bilderdijkstraat  en stelden hierop een onderzoek in. Vervolgens kwamen zij ter plaatse op de Bilderdijkstraat bij de boekenwinkel. De agenten zagen dat er glas op de grond lag, dat het raam aan de voorzijde kapot was en dat er lichte rook uit de winkel kwam.

Vervolgens hebben de agenten het plaats delict afgezet en de brievenbus van de winkel onderzocht. Het bleek dat er vermoedelijk illegaal vuurwerk in de winkel was ontploft. De aanleiding van het incident wordt nog onderzocht.
 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…