Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Serie-straatrover op straat aangehouden

Amsterdam – Serie-straatrover op straat aangehouden

De politie heeft woensdag 22 april 2020 een 22-jarige man aangehouden die verdacht wordt van negen straatroven op meerdere locaties in Amsterdam West en Amsterdam Zuid. Deze straatroven, met uitsluitend vrouwelijke slachtoffers, vonden al sinds begin februari plaats.

Uit de verklaringen van slachtoffers ontstaat het beeld van een verdachte die zijn vrouwelijke slachtoffers van achteren benadert om vervolgens met kracht de handtas uit hun handen cq. van hun schouder te trekken en hard weg te fietsen. Bij een aantal van deze diefstallen met geweld bevond de verdachte zich op een donkerkleurige fiets voorzien van een rieten mand. In een aantal gevallen was de fiets voorzien van krantentassen. Op 10 april 2020 zijn de beelden van een poging straatroof op de Amstelveenseweg in het opsporingsprogramma Bureau 020 van AT5 getoond. 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Politie ontdekt hennepkwekerij in Purmerend

De politie heeft donderdag 26 januari rond 09.30 uur in een woning in Purmerend een hennep…