Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – Dodelijk schietincident Jacob Krausstraat

Amsterdam – Gezocht – Dodelijk schietincident Jacob Krausstraat

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 oktober vond op de Jacob Krausstraat in Amsterdam-West een schietincident plaats. Hierbij raakte de 29-jarige Brennan Dalfour in eerste instantie zwaargewond, hij overleed nog diezelfde nacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie doet uitgebreid onderzoek naar de dood van Brennan en vraagt daarbij de hulp van het publiek.

Rond 01.20 uur werden buurtbewoners opgeschrikt door harde knallen op straat. Al snel bleek dat het om een schietincident ging en dat één persoon zwaargewond was geraakt. Hulpdiensten kwamen direct ter plaatse en reanimeerden het slachtoffer. Hulp mocht echter niet meer baten en hij kwam later in het ziekenhuis te overlijden. In de omgeving zochten politie-eenheden direct na het schietincident uitgebreid naar de schutter, maar deze werd helaas niet meer aangetroffen.

Signalement schutter
Getuigen hebben aangegeven dat de schutter een man zou zijn geweest in mogelijk een grijze/zwarte The North Face-jas. Hij zou na het schietincident zijn weggerend richting de Cornelis Lelylaan via een speeltuintje bij de Van Mourik Broekmanstraat.

Identiteit slachtoffer
Het slachtoffer van het schietincident is de 29-jarige Brennan Dalfour. Brennan had geen vaste woonplaats in Nederland en verbleef geregeld in Marbella. Hij logeerde de afgelopen tijd echter bij een familielid in Amsterdam. Brennan is een bekende van de politie.

Laatste uren slachtoffer
De politie is naar aanleiding van het schietincident een groot onderzoek gestart. Het onderzoeksteam spreekt graag met mensen die meer kunnen vertellen over het (mogelijke motief achter het) schietincident zelf of kunnen helpen bij het reconstrueren van Brennans laatste uren: het team denkt namelijk dat hij is gevolgd of opgewacht.

Bekend is dat Brennan zaterdagmiddag rond 15.00 vanaf de Jacob Krausstraat vertrok naar een afspraak met een vriend. Maar wie die vriend was, waar de afspraak plaatsvond en hoe hij op die locatie is gekomen, dat is nog niet duidelijk. Later die middag is Brennan naar een café in de Agatha Dekenstraat gegaan. Brennan vertrok daar rond 00.25 uur weer, in een taxi. Hij werd afgezet op de Hemsterhuisstraat. Een klein uur later werd hij op de Jacob Krausstraat onder vuur genomen. Wat Brennan tussen 00.25 uur en 01.20 uur precies gedaan heeft, is onbekend.

Vragen
Het onderzoeksteam heeft een aantal concrete vragen aan het publiek:

  • Wie heeft iets gezien/gehoord van het schietincident en/of de (vlucht van de) schutter, maar dit nog niet met de politie gedeeld?
  • Wie weet met wie Brennan zaterdagmiddag een afspraak had, waar die afspraak en hoe hij daar gekomen is?
  • Wie heeft Brennan zaterdagmiddag en/of –avond gezien en/of gesproken in de het café aan de Agatha Dekenstraat?
  • Wie weet wat Brennan tussen 00.25 uur en 01.20 uur gedaan heeft?
  • Wie weet meer over het mogelijk motief achter dit schietincident?

Informatie delen
Heeft u informatie over deze zaak? Vul dan het tipformulier in. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nl het tipformulier in.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen van mishandeling in Zaandam

De politie kreeg zondagochtend rond 04.15 uur een melding van een mishandeling aan de Flui…