Home Noord-Holland Amsterdam Haarlemmermeer/Amsterdam – Cold casezaak: Kanadid Ahmed GAS

Haarlemmermeer/Amsterdam – Cold casezaak: Kanadid Ahmed GAS

21 Jaar geleden, op vrijdag 2 oktober 1998, ziet iemand een lichaam drijven in het water van de Vijfhuizertocht. De Vijfhuizertocht is het water dat langs de Vijfhuizerweg loopt in de gemeente Haarlemmermeer. Het lichaam blijkt van de Ethiopische vluchteling Kanadid Ahmed Gas te zijn. Hij was 28 jaar oud. Al gauw is duidelijk dat hij op een gewelddadige manier om het leven is gebracht.

Achtergrondinformatie
Kanadid, ook wel ‘Gas’ genoemd, kwam op 2 april 1988 naar Nederland. Hij wilde hier een beter leven kunnen opbouwen en was in bezit van een verblijfsvergunning.
Uit politieonderzoek is gebleken dat Kanadid een zwervend bestaan leidde, al stond hij formeel ingeschreven in een woning aan de Sumatrastraat in Amsterdam. Kanadid Gas haalde zijn primaire levensbehoeften vaak bij kerkgenootschappen en daklozenorganisaties.

Door mensen die Kanadid kenden, werd hij omschreven als een rustige, stille en heel zachtaardige man. Kanadid was homoseksueel en bleek regelmatig contact te hebben gehad met mannen in diverse parken in Amsterdam.

Tot op de dag van vandaag is het onbekend waarom iemand Kanadid op een gewelddadige manier om het leven zou brengen.

Heeft u informatie?
De politie doet er alles aan om oude zaken alsnog op te lossen en daarbij kunnen wij uw hulp goed gebruiken! Weet u wie Kanadid Gas om het leven heeft gebracht of heeft u anderszins informatie die voor het politie-onderzoek van belang zou kunnen zijn, dan verzoeken wij u om deze informatie met de politie te delen (dat kan ook anoniem).

Voor meer informatie over de vindplaats van Kanadid Gas, vindt u hieronder
de opsporingsvideo van Bureau NH.

Ook al is het inmiddels 21 jaar geleden dat Kanadid Ahmed Gas dood werd aangetroffen, toch kan ook uw informatie van cruciaal belang zijn voor de oplossing van dit misdrijf. 
Deel uw informatie alstublieft met het coldcaseteam in Noord-Holland via telefoonnummer: 0900-8844 of via de mail: coldcase.noord-holland@politie.nl Wilt u liever anoniem blijven? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Beloning van € 15.000,–
Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van € 15.000,– uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf.

De Cold Case kalender
Meer informatie over de coldcases in Nederland en de Cold Case kalender zijn te vinden op onze website.

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…