Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Verdachte aangehouden na achtervolging vanuit Duitsland

Amsterdam – Verdachte aangehouden na achtervolging vanuit Duitsland

Vanwege een verdachte situatie in Duisburg op 5 augustus 2019 heeft de Duitse politie de achtervolging ingezet op een Duitse personenauto. Het voertuig is uiteindelijk op de Gooiseweg in Duivendrecht tot stilstand gebracht en de verdachte is aangehouden.

De 31-jarige verdachte vlucht in de avond met hoge snelheid de Nederlandse grens over. De Nederlandse politie zet ook de achtervolging in en volgt het voertuig op de A12, de A30 en de A1. Op de Gooiseweg in Duivendrecht worden er schoten gelost op de banden van het voertuig waarbij de politie het voertuig klemrijdt en tot stilstand brengt.

Het voertuig is door de E.O.D (Explosieve Opruimingsdienst) onderzocht. In de auto werd een gasalarm vuurwapen aangetroffen. De man is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zal later deze week worden voorgeleid zodat de overleveringsprocedure kan worden opgestart.

 

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Getuigenoproep brandbom tegen woning Zwanenplein

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 januari 2020 worden de bewoners aan het Zwanenp…