Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Gezocht – 15.000 euro beloning in schietincident Australiehavenweg

Amsterdam – Gezocht – 15.000 euro beloning in schietincident Australiehavenweg

De recherche doet nog altijd onderzoek naar een schietincident op dinsdag 17 februari 2015. Een destijds 35-jarige man werd aan de Australiëhavenweg beschoten. Door de Hoofdofficier van Justitie is een beloning uitgeloofd van 15.000 euro.

Het destijds 35-jarige slachtoffer vertrekt op dinsdagavond 17 februari 2015 rond 23.00 uur vanaf zijn werk bij een postsorteercentrum richting huis. Hij loopt over de Australiëhavenweg en uit camerabeelden wordt duidelijk dat hij gevolgd wordt door een man die kort daarvoor vanaf de passagierszijde uit een ouder model BMW is gestapt. Het slachtoffer wordt meerdere keren beschoten en hij wordt onder meer in zijn arm geraakt. De recherche beschouwt het als groot geluk dat het slachtoffer het schietincident heeft overleefd

In 2015 vindt er direct een uitgebreid rechercheonderzoek plaats waarbij ook de camerabeelden een belangrijke rol spelen. Beelden van de auto waar de schutter uit is gestapt, worden getoond in Opsporing Verzocht. De recherche weet de bestuurder van de auto te achterhalen. Ook krijgen rechercheurs informatie over een mogelijke schutter. Twee personen zijn aangehouden, waaronder de bestuurder van de auto.  Zij zijn niet veroordeeld, maar zijn nog wel verdachte. De recherche denkt gaandeweg het onderzoek dat er sprake is geweest van een gerichte aanslag op het leven van het slachtoffer. Omdat het slachtoffer niet te linken is aan criminele activiteiten, wordt vermoed dat er mogelijk een relationeel conflict aan ten grondslag ligt.

In een ultieme poging om meer te weten te komen over de mogelijke betrokkenen en de opdrachtgever, is door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 15.000 euro. Rechercheurs willen graag spreken met mensen die mogelijk over informatie beschikken in deze zaak.

Er kan contact opgenomen worden via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Het is daarnaast ook mogelijk om informatie anoniem te doelen via 0800-7000. Via het onderstaande tipformulier kan informatie rechtstreeks met de recherche worden gedeeld.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zaandam – Plofkraak op geldautomaat in Zaandam

De politie zoekt getuigen van een plofkraak op een geldautomaat aan de Vrieschgroenstraat …