Home Noord-Holland Amsterdam Hattem – Politie start onderzoek naar opstootjes na voetbalwedstrijd

Hattem – Politie start onderzoek naar opstootjes na voetbalwedstrijd

De politie is een onderzoek gestart naar geweldplegingen en bedreigingen na de voetbalwedstrijd Ajax Amsterdam – Steaua Boekarest die werd gespeeld op een voetbalveld in Hattem op zaterdag 7 juli rond 22.30 uur.

De politie was tijdens de wedstrijd al zichtbaar aanwezig; op enkele confrontaties na, bleef het rustig.
Een half uur na de wedstrijd werd het echter onrustig bij het sportterrein; er werden enkele opstootjes gemeld tussen Nederlandse supportersgroepen. Toen enkele medewerkers van de organisatie de boel probeerden te sussen, kreeg één van hen (personalia niet bekend)  een vuistslag in het gezicht (hij moest naar de huisartsenpost om aan zijn verwondingen te worden verzorgd). Ook een andere 37-jarige medewerker kreeg een klap (maar dat had minder ernstige gevolgen) en weer een ander (een 32-jarige man)  werd bedreigd. Mogelijk zijn ook andere bezoekers belaagd (zij worden opgeroepen zich te melden). De groepen gingen op aandringen van de organisatie snel uiteen.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Julianadorp – Twee mannen gewond na vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.00 uur zijn twee mannen van 34 en 36 jaar, bei…