Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Aandacht voor onbekende dode uit zomer 1998 in Opsporing Verzocht

Amsterdam – Aandacht voor onbekende dode uit zomer 1998 in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 20 maart 2018 aandacht aan het in 1998 aangetroffen lichaam van een nog altijd onbekende blanke man in het water van de Bosplaat in Amsterdam-Noord. Ondanks uitgebreid onderzoek is de identiteit van de man na al die jaren niet achterhaald.

Medewerkers van de groenvoorziening treffen op 8 juli 1998 het levenloze lichaam van de blanke man aan in de sloot aan de Bosplaat in Amsterdam-Noord. Hij heeft waarschijnlijk dan twee tot drie weken in het water gelegen. De doodsoorzaak is ook duidelijk: hij is gewurgd, het touw zit nog om zijn nek. De man was tussen de 25 en 40 jaar oud, 1.79 meter lang en had zwart haar (lang in de nek). Een grote tatoeage van een draak sierde zijn borst en buik. Ook droeg hij een een zilverkleurige ring met blauw saffier. De man kwam vermoedelijk vanuit Oost-Europa via Duitsland en Zwitserland naar Nederland.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Haarlem – Geen verlichting en grote hoeveelheid drank op

Maar liefst 1220 ug/l blies een 25-jarige Haarlemse vrijdagavond rond 23.45 uur op het pol…