Home Gelderland Achterhoek De Graafschap zwabbert tussen ‘de Toekomst’ en ‘de Vijverberg’

De Graafschap zwabbert tussen ‘de Toekomst’ en ‘de Vijverberg’

Regelmatig werd er teruggekeken of teruggevallen op het niveau dat de Graafschap speelde eerder dit seizoen op ‘de Toekomst’ in Amsterdam, waarbij de Graafschap een eclatante zege van 0-5 mocht aantekenen. Dat smaakte naar meer, er zou veel potentie in deze groep Superboeren zitten. Alleen afgelopen vrijdag lieten ze dat afgelopen vrijdag ons weer niet ervaren.

Het begon al slecht; na drie minuten kwam Jong Ajax al op 0-1, een strakke voorzet van Kemper werd slecht verwerkt door Bednarek, waarna Sierhuis gemakkelijk kon inkoppen. Daarna wast het vooral Jong Ajax dat de klok sloeg. De Graafschap was duidelijk aangeslagen en moest zichzelf weer terugvinden. Ze hadden hier wel de hulp van keeper Alblas nodig die na een dieptepass van Ars halverwege z’n eigen helft blind inliep. Voor de opgekomen (geboren Amsterdammer) van Mieghem wast het dan ook een koud kunstje om de 1-1 in te tikken. Een belangrijk moment nog in de eerste helft; Sjoerd Ars frommelde zich via verdediger Doekhi en daarna langs keeper Alblas om vervolgens 30 cm. voor de doellijn weer te stuiten op Doekhi… de bal ging dus over…! Het zou tegen de verhouding in zijn, maar geen Doetinchemmer had dit wat kunnen schelen.

De tweede helft stond misschien wel model voor dit seizoen; amper vijf minuten aan de gang en Sierhuis met 4 zebra’s  in de buurt, die hij het bos in stuurde, om vervolgens Bednarek op het verkeerde been te zetten en de bal beheerst in de hoek te plaatsen, 1-2. Henk de Jong moet dus weer ingrijpen en daarbij is El Jebli één van zijn vaste troeven. Ook dit keer stelde hij daarin zijn trainer niet teleur, een goed kwartier na zijn intrede, een dieptepass van Tissoudali op Abena, een voorzet van hem: 1x raken en doelpunt! 2-2 door El Jebli. Daarna was er een knotsgekke eindfase, waarbij Tutuarima zijn doelpoging gekeerd zag, Sven Nieuwpoort met vasthouden ietsje in de fout ging en (wel heel zwaar) èn een rode kaart èn een strafschop  tegen kreeg: 2-3 dus wederom door Kaj Sierhuis… dat alles na 85 minuten. Na de officiële speeltijd gebeurde er nog van alles, waar Matusiwa echt wel geel verdiende en niet kreeg, kreeg Abena deze wel een paar seconde later: een duwtje betekende zijn tweede gele kaart, dus ook rood voor hem. Het slotakkoord leek even voor Tarik Tissoudali in de 93e minuut, na een voorzet van El Jebli kopte hij in, maar deze bal werd ook weer gestopt. In de counter die daarop volgde werd Nunnely niet buitenspel gegeven, hij omspeelde Bednarek eenvoudig… eindstand 2-4. Wéér in de slotfase de bietenbrug op.

Met dit resultaat hadden de jongelingen van Ajax hun revanche op de 0-5 verloren wedstrijd in eigen huis. Oké, toen speelde de Graafschap goed, zoals ze dit seizoen soms wel vaker deden. Maar niet te veel achterom kijken, daar krijg je pijn in de nek van! Als je kijkt naar de toekomst, dan lijkt het helaas nog veel onzekerder. Dit team moet op de korte termijn punten scoren om in de buurt van promotie, richting nacompetitie te komen. Want als je kijkt wat hiervan overblijft na dit seizoen, dan houd ik mijn hart vast. Al helemaal als we niet promoveren (wat dus zeer waarschijnlijk is). De ingehuurden gaan weer weg, van een aantal (te) dure spelers loopt het contract af en wordt waarschijnlijk niet verlengd en  er zijn er een aantal die een stapje hogerop willen, omdat ze denken dat ze dat kunnen. Intussen is de goeie eigen jeugd eind vorig seizoen al vertrokken en blijft er een afgeroomd elftal over dat volgend jaar in het rechter rijtje gaat bivakkeren. Een doemscenario, waar ik bang voor ben….

De Graafschap – Jong Ajax: 2-4

Arbiter Edwin van de Graaf | Toeschouwers: 9.114

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Kaj Sierhuis (3.), 1-1 Daryl van Mieghem (29.), 1-2 Kaj Sierhuis (50.), 2-2 Youssef El Jebli (78.), 2-3 Kaj Sierhuis (86./pen.), 2-4 Che Nunnely (90+5.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort (74. Van Diermen), Tutuarima; Olijve (61. El Jebli), Diemers, Klaasen; Van Mieghem, Ars (61. Burgzorg) en Tissoudali .

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Lartey Sanniez, Doekhi, Bergsma ©, Kemper (78. Sidoel); Matusiwa, De Wit (60. Flemming), Bijleveld; Nunnely, Sierhuis en Johnsen (88. Kuhn).

Gele kaart(en) De Graafschap: Olijve (56.), Abena (63.), L. Nieuwpoort (68.), Van Diermen (90+3.)

Gele kaart(en) Jong Ajax: Kemper (5.), Bijleveld (62.)

Rode kaart(en) De Graafschap: S. Nieuwpoort (84.), Abena (90+1./2x geel)

Rode kaart(en) Jong Ajax: –

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Gezocht – Man verdacht van serie vernielingen aan bestelauto

De politie is op zoek naar de man die vermoedelijk meerdere keren een witte bestelauto ver…