Home Noord-Holland Amsterdam Amsterdam – Opnieuw aandacht voor ‘puzzellijk’ in Opsporing Verzocht

Amsterdam – Opnieuw aandacht voor ‘puzzellijk’ in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond 6 maart 2018 opnieuw aandacht aan het ‘puzzellijk’. In juni 2005 wordt eerst het hoofd en later andere lichaamsdelen van een nog altijd onbekende man gevonden in het water van de Nieuwe Gouw in Amsterdam-Noord. Ondanks veel onderzoek is de identiteit van de man niet achterhaald.

Op zondagmiddag 19 juni in 2005 treffen twee vissers het hoofd van een menselijk lichaam in het water van de Nieuwe Gouw. In eerste instantie houdt het onderzoeksteam er nog rekening mee dat het hoofd misschien van het lichaam gescheiden is door een scheepsschroef. Maar die theorie houdt maar een paar dagen stand, want dan vinden twee sportende mannen een mensenvoet. De politie zoekt verder en vindt ook op andere plekken in het water lichaamsdelen: twee onderbenen en een onderarm. DNA-onderzoek wijst in 2005 al één ding onomstotelijk uit: alle lichaamsdelen zijn van een en hetzelfde onbekende slachtoffer.

Laad meer Amsterdam
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Verdachte aangehouden in onderzoek naar poging ontvoering

De recherche heeft woensdagochtend 14 november een verdachte aangehouden in het onderzoek …