Home Noord-Holland Amstelveen Amstelveen – Verdachte (14) meldt zich na berovingen Jan Tooroplaan Amstelveen

Amstelveen – Verdachte (14) meldt zich na berovingen Jan Tooroplaan Amstelveen

Maandag 22 januari heeft een 14-jarige jongen uit Amstelveen zich bij de politie gemeld voor het plegen van twee pogingen tot beroving. De twee pogingen worden kort na elkaar met een medeverdachte gepleegd op woensdag 17 januari 2024 aan de Jan Tooroplaan in Amstelveen. De slachtoffers zijn een vrouw en tiener die de nabijgelegen hockeyclub verlaten. Het lopende onderzoek gaat door waarbij de recherche binnenkort met de medeverdachte spreekt.

Op woensdag 17 januari tussen 17.30 en 18.00 uur proberen twee jongens onder dreiging van een wapen een vrouw van haar telefoon te beroven op de Jan Tooroplaan. Ze verlaat kort daarvoor de hockeyclub en zit op dat moment telefonisch in een meeting. Als ze aangeeft dat iedereen in de meeting de jongens kan zien, gaan zij er vandoor en blijft het bij een poging.

In diezelfde periode proberen hoogstwaarschijnlijk dezelfde twee tieners het ook bij een jongen die met zijn vrienden na een training de hockeyclub verlaat. Als hij over de Jan Tooroplaan fietst, wordt hij door het tweetal aangesproken waarbij diverse goederen worden geëist. De verdachten zeggen een mes bij zich te hebben. Het blijft bij een poging als er nog meer hockeyers aankomen en stoppen omdat ze zien dat er iets aan de hand is. De verdachten gaan er daarna snel vandoor.

De gewaarschuwde politie komt vervolgens ter plaatse en zoekt nog in de omgeving, maar de verdachten worden niet aangetroffen. De recherche start direct een onderzoek en door de slachtoffers is aangifte gedaan. 

Bij de hockeyclub en in de omgeving van de Jan Tooroplaan merkt de politie dat er onveiligheidsgevoelens leven. De wijkagent is op de hoogte van de situatie en heeft ook nauw contact met de hockeyclub. Heeft u iets meegemaakt, maar dit nog niet met de politie gedeeld? Dan kan dat uiteraard alsnog.

Laad meer Amstelveen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…