Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – Politie zoekt meer camerabeelden in opsporingsonderzoek na confrontatie Legia-supporters en politie

Alkmaar – Politie zoekt meer camerabeelden in opsporingsonderzoek na confrontatie Legia-supporters en politie

Op donderdagavond 5 oktober was het in aanloop naar de wedstrijd AZ-Legia Warschau onrustig bij de ingang van het bezoekersvak. Aanhangers van Legia Warschau bestormden de toegangspoort. De mobiele eenheid kon dit helaas niet voorkomen, vanwege het heftige geweld dat tegen de politie en stewards werd gebruikt. Bij die actie is één ME’er bewusteloos geraakt. Twee andere raakten lichtgewond en konden hun werk hervatten. Bij de bestorming maakten Legia-aanhangers ook een aantal wapenstokken en helmen afhandig van ME’ers. Politie en OM nemen dit ernstige incident hoog op, daarom is een opsporingsonderzoek gestart om de verantwoordelijken voor het geweld tegen de politie en stewards te identificeren. In dit onderzoek is de politie op zoek naar meer camerabeelden.

Camerabeelden
De politie is op zoek naar meer camerabeelden van de betrokken Legia Warschau-supporters voorafgaand, tijdens en ná het ernstige incident. Mensen met beelden van de betrokkenen worden nadrukkelijk gevraagd contact op te nemen met de politie via onderstaand tipformulier of via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2023223923

Lees hier en hier de eerdere berichtgevingen.

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…