Home Noord-Holland Kennemerland Alkmaar Alkmaar – AZ-Legia Warschau: Geweld tegen politie en stewards

Alkmaar – AZ-Legia Warschau: Geweld tegen politie en stewards

In de aanloop naar de wedstrijd was het onrustig bij de ingang van het uitvak. Aanhangers van Legia Warschau bestormden de toegangspoort. De mobiele eenheid kon dit helaas niet voorkomen, vanwege het heftige geweld dat tegen stewards en politie werd gebruikt. Bij die actie is één ME’er bewusteloos geraakt. Na behandeling kon deze collega niet verder werken. Ter bescherming van de eigen veiligheid en die van de stewards is traangas gebruikt. Ook maakten Legia-aanhangers een aantal wapenstokken en peperspray ME’ers afhandig. Het betekende dat een aantal bezoekers zonder kaartje of controle van de toegangsbewijzen het bezoekersvak binnengingen

Afspraken
In de voorbereiding op deze wedstrijd zijn er door de Nederlandse politie, die van Warschau en met Legia afspraken gemaakt, over de wijze waarop de supporters van Legia de wedstrijd konden bezoeken. In verband met de festiviteiten in de Alkmaarse binnenstad rond 450 jaar Alkmaars Ontzet was het niet mogelijk om bezoekende voetbalsupporters in de stad te ontvangen. In de loop van de wedstrijddag werd duidelijk dat Legia Warschau deze afspraken niet is nagekomen. Door de burgemeester is in de loop van de middag de omgeving van station Alkmaar en het stadion als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Vanwege het aantreffen van vuurwerk en de informatie dat er zwaar vuurwerk in het bezit zou zijn van Legia-aanhangers. Dat betekent dat er in dit gebied dan preventief gefouilleerd kan worden.

 

Laad meer Alkmaar
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…