Home Noord-Holland Purmerend – Verdachte aangehouden voor poging woningoverval Purmerend

Purmerend – Verdachte aangehouden voor poging woningoverval Purmerend

In het onderzoek naar een poging tot woningoverval in oktober vorig jaar heeft de politie een 16-jarige jongeman uit Amsterdam aangehouden. Hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat hij langer vast moet blijven zitten.

Op donderdag 20 oktober 2022 probeerden drie verdachten een huis in de gemeente Purmerend binnen te komen. Een van de bewoners werd daarbij mishandeld. De eigenaar van het huis werd twee keer eerder in dat jaar onder bedreiging van een vuurwapen en een mes beroofd van onder meer zijn Rolex-horloges. Op 9 en 10 mei werden daarvoor twee verdachten uit Amsterdam aangehouden. Een paar dagen later werd in datzelfde onderzoek ook een derde verdachte aangehouden. Of en hoe deze berovingen verband houden met de poging tot woningoverval, wordt onderzocht.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…