Home Noord-Holland Zaanstad – Gezocht – Waar is deze verdachte?

Zaanstad – Gezocht – Waar is deze verdachte?

Op 24 januari 2023 is een man aangehouden voor rijden onder invloed. Hij heeft daarvoor een proces-verbaal gekregen. De Engelssprekende man identificeerde zich op dat moment met een Brits paspoort op naam van Jamie Francis VAUGHAN, geboren 24 februari 1985 in Groot- Brittanië. Uit onderzoek bleek later dat de man niet de persoon was op het paspoort. De verdachte was toen al heengezonden.

Op vrijdag 27 januari 2023 om 21.00 uur zag de politie dezelfde man weer rijden in zijn Belgische huurauto. Hij kreeg een stopteken waaraan hij voldeed. De agenten deelden de man mee dat hij werd aangehouden in verband met gebruikmaking van een vervalst paspoort. De man werkte mee en vroeg of hij zijn telefoon uit zijn auto mocht pakken. De politie stemde daarin toe en zag dat de man in de auto stapte, startte en wegreed. 

Een politieman greep de man vast maar dat weerhield de verdachte niet zijn vlucht te staken. Hij verhoogde zijn snelheid tot ongeveer 70 kilometer per uur, terwijl de politieman hem niet los kon laten en werd meegesleurd. Dat gebeurde over een afstand van enkele honderden meters. Onderwijl sloeg de vluchtende verdachte de politieman in het gezicht. De politieman durfde niet los te laten uit angst om niet onder de wielen van de hardrijdende auto terecht te komen. 

Uiteindelijk moest de politieman loslaten en rolde over het wegdek. Hij liep gelukkig, mede door zij  beschermende kleding, relatief lichte verwondingen op. 

De verdachte wist te ontkomen. De auto is later aangetroffen en inbeslaggenomen. Tot op heden is de verdachte niet gevonden. 

De verdachte betreft Jaimy Patrick BAILEY, geboren 13 mei 1985 in Groot Brittanië. 

 WIE WEET WAAR DEZE VERDACHTE VERBLIJFT?

De foto van de verdachte wordt vanavond, dinsdag 7 februari getoond in Opsporing Verzocht, NPO2, 20.30 uur.  Daarna wordt de foto van de verdachte ook op politie.nl gepubliceerd.

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…