Home Noord-Holland Purmerend – Getuigen gezocht: 86-jarige vrouw bestolen door monteur

Purmerend – Getuigen gezocht: 86-jarige vrouw bestolen door monteur

Op dinsdagavond 13 december jl. is een 86-jarige vrouw in haar woning in een bejaardencomplex aan het Rietgorsplein in Purmerend van haar sieraden bestolen door iemand die zich voordeed als monteur. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Rond 18.30 uur stond een onbekende man voor de deur te zwaaien waarop het slachtoffer vroeg wat de onbekende man kwam doen. Hij zei dat hij kwam om de verwarming te verhogen omdat deze te laag zou staan in het wooncomplex. Vervolgens is de man zonder toestemming naar binnen gelopen. Uiteindelijk wist de dader de sieraden van het slachtoffer mee te nemen.

Signalement verdachte
Het signalement van de dader is als volgt:

  • Man
  • Lichte huidskleur
  • Ongeveer 1.70 – 1.75 meter lang
  • Droeg een donkere jas met een blauw/grijze capuchon en een oranje “V” logo op de rechterkant van de jas
  • Droeg een blauwe spijkerbroek
  • Droeg zwarte schoenen
  • Nederlandssprekend

Waarschuwing
Als u niemand aan de deur verwacht, doe dan niet zomaar open als er wordt aangebeld. Doet u toch open, vraag hen dan naar hun legitimatiebewijs van de instantie waar zij zouden werken. Vraag deze personen later terug te komen, zodat u hun verzoek kan controleren.

Help ons de dader vinden
Zag u op dinsdagavond 13 december jl. rond 18.30 uur iets opvallends in de omgeving van het Rietgorsplein in Purmerend , herkent u de dader mogelijk op basis van het signalement of beschikt u over camerabeelden? Neem dan contact op via telefoonnummer 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Liever anoniem? Neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Graag onder vermelding van zaaknummer: 2022261075

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Amsterdam – Vijftal aangehouden voor meerdere straatroven in Amsterdam-Zuid

De politie heeft op 9 en 16 mei vijf jonge Amsterdammers aangehouden die worden verdacht v…