Home Noord-Holland N244 – 486 boetes voor te hard rijden op N244

N244 – 486 boetes voor te hard rijden op N244

Regelmatig controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Gedurende een aantal dagen worden op verschillende tijdstippen controles gehouden op onder andere snelheid, het niet handsfree bellen met of het vasthouden van een mobiele telefoon, het dragen van veiligheidsgordels en valhelmen en gevaarlijk verkeersgedrag. Van maandag 17 oktober tot en met maandag 31 oktober hield de politie meerdere van deze controles op de N244 bij Purmerend.

In deze periode schreef de politie 486 bekeuringen uit voor het overschrijden van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid was van een bestuurder die 141 km per uur reed in plaats van de toegestane 80 km per uur. Tijdens de controle werden ook vijf bestuurders bekeurd wegens het vasthouden van hun smartphone tijdens het rijden en werden er twee boetes uitgeschreven voor het negeren van een rood verkeerslicht. Verder kregen dertien personen een proces-verbaal voor verschillende vergrijpen, zoals het rijden zonder verlichting, het inhalen over een dubbel doorgetrokken streep en het niet op orde hebben van technische eisen van het voertuig.

2022215918

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…