Home Noord-Holland Zaandam – 1153 bekeuringen in 12 dagen

Zaandam – 1153 bekeuringen in 12 dagen

Wekelijks controleert het Team Verkeer van de politie in Noord-Holland in het kader van het project Hotspot op een plaats in de regio waar in verhouding veel ernstige aanrijdingen plaatsvinden of verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Afgelopen maand werd van 8 tot 20 maart op verschillende tijden opvallend en onopvallend gecontroleerd op De Watering in Zaandam.

De Watering werd gekozen voor verkeerscontroles omdat het een drukke doorgaande weg is waar regelmatig te hard wordt gereden. Hierdoor zijn er in het verleden al meerdere aanrijdingen geweest. Ook wordt door omwonenden overlast ervaren van weggebruikers.

Bij de controles zijn uiteindelijk 1153 boetes uitgedeeld. Het merendeel van de bekeuringen zijn uitgeschreven voor het overschrijden van de maximale snelheid van 50 km/u. Er werden 1135 bestuurders hiervoor beboet, waarbij meerdere keren snelheden werden gereden van zo’n 90 km/u. De hoogst gemeten snelheid was zelfs 111 km/u.

Verder werden er nog 7 weggebruikers bekeurd voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Ook haalden 2 auto’s in over een doorgetrokken streep en reden 3 personen zonder geldig rijbewijs. 5 boetes werden uitgedeeld voor het rijden met een elektrische step op de openbare weg en ook een bestuurder van bromfiets reed met een ongekeurd voertuig.

2022043606

Laad meer Noord-Holland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Purmerend – Man overleden na schietincident Purmerend, andere man zwaargewond

Bij het treinstation van Purmerend aan de Stationsweg heeft maandag 12 februari rond 20.05…